Štampa

Demantij navodne zabrane upisa u predškolske i školske ustanove

.

Povodom teksta koji je 26.03.2017. godine objavila Federalna novinska agencija, a koju su prenijeli brojni mediji, a u kojem se  tvrdi da je Federalno ministarstvo zdravstva donijelo Naredbu kojom se zabranjuje upis nevakcinisane djece u vrtiće, škole i kolektive Federalno ministarstvo zdravstva izdaje saopštenje za javnost:

Štampa

Javni poziv za finansiranje projekata i programa iz dijela sredstava od igara na sreću

.

Federalno ministarstvo zdravstva objavilo je dana 04.03.2017.godine (subota) u Večernjem listu, i dana 05.03.2017. (nedjelja) u Dnevnom avazu „Javni poziv za finansiranje projekata i programa iz sredstava dijela prihoda ostvarenih u Budžetu Federacije Bosne i Hercegovine po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću“...

Štampa

Potpisan Kolektivni ugovor za područje zdravstva u tri kantona

.

U prostorijama Federalnog ministarstva zdravstva danas je potpisan Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i uposlenika u području zdravstva na teritoriji FBiH između Neovisnog strukovnog sindikata djelatnika uposlenih u zdravstvu FBiH, s jedne strane, i kantonalnih ministara zdravstva u vladama Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona i Bosansko-podrinjskog kantona, s druge strane.